Luotteen uusi psykoterapeuttikoulutusten toimialajohtaja Outi Havia!

Luote on saanut vahvistusta psykoterapeuttikoulutusten toimialajohtajan tehtäviin Virpin vähentäessä työmääräänsä. Ihana saada pitkäaikainen kouluttajamme Outi mukaan Luotteen tiimiin. Virpille kiitokset hienosta työstä ja rentouttavaa kesää.

Olen helsinkiläinen psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti (senior). Valmistuin psykologiksi yli 30 vuotta sitten Jyväskylän yliopistosta. Aloitin urani Hesperian sairaalassa psykologiamanuenssina syksyllä  1986. Työkokemukseni psykologina ennen psykoterapeuttina toimimista on kertynyt lähinnä kehitysvammahuollon, lastensuojelun, koulu- sekä perheneuvolan psykologin tehtävistä. Kognitiiviseksi psykoterapeutiksi kouluttauduin vuonna 1998-2002.  Siitä lähtien minulla on ollut oma yksityisvastaanotto. Vuonna 2008-2010 kävin kouluttajaterapeuttikoulutuksen. Sen jälkeen olen toiminut erilaisissa kouluttajatehtävissä sekä lasten että aikuisten psykoterapeuttikoulutuksissa:  työnohjaajana, kouluttajapsykoterapeuttina ja ryhmäpsykoterapeuttina sekä seminaarikouluttajana. Koulutuksenjohtajuus minulla on ollut tähänastisesti kahdessa koulutuksessa. Kolmas ja uusin psykoterapeuttikoulutus, jossa toimin toisena johtajana, on alkamassa elokuussa täällä Helsingissä. Olen toiminut kouluttajana ja työnohjaajana myös monissa toimipaikkakoulutuksissa. Psykoterapeuttikoulutusten kehittämistyöryhmän aktiivisena jäsenenä olen ollut vuodesta 2014.

Luonto ja luonnonrauha, vuodenaikojen vaihtelun seuraaminen, vapaa-ajan koti  Jaalassa Pohjois-Kymenlaaksossa kirkasvetisen järven rannalla, rakas puolisoni  ja 6-vuotias lakelandinterrieri Tikru sekä hyvät ystäväni ovat minulle kaikki kaikessa.  Liikunta eri muodoissaan, kulttuuri   -erityisesti kuva- ja tanssitaide-  sekä matkailu ovat minulle tärkeitä.  Olen utelias ja uusista asioista innostuva, avoin ja erilaisuutta arvostava. En lakkaa ihmettelemästä elämän ja ihmismielen moniulotteisuutta dostojevskiläisen  hengen mukaisesti: ’mikä voisikaan olla hämmästyttävämpää kuin todellisuus.’

Otan psykoterapeuttikoulutusten toimialajohtajan tehtävän vastaan luottavaisin mielin!