lokakuun ensimmäisenä. Paljon uutta ja mielenkiintoista ja pikkuriikkisen vanhaa ja tuttuakin on näihin kuluneeseen kahteen kuukauteen mahtunut. Paljon teen töitä Kokkolassa etänä, mutta Kl-instituutissa erottajalla olen käynyt viikon parin välein vähintään päivän pari, joskus pitempäänkin, pyörähtämässä ja olenpa siellä jo pari yötäkin majaillut. Myös Oulun terapeuttikeskuksessa olen saanut vieraille kertaalleen (terveisiä vain sinne, hienot viihtyisät tilat ja aivan keskustassa). Uusia kasvoja ja nimiä on tullut kasapäin tutuksi, mutta niiden yhdistäminen teettää välillä vähän työtä.. Junamatkat ovat osoittautuneet mitä mainioimmaksi työskentelyajaksi. Olen hiukkasen yllättänyt itseni kyvylläni uppoutua työhön matkan aikana, tapahtui ympärillä lähes mitä tahansa. Hankkimani vastamelukuulokkeet ovat olleet täysin turha kapistus.

Anna-Maijan alkusyksyisen perusteellisen ja kattavan ”teoriaperehdytysosuuden” jälkeen olen nyt päässyt tositoimiin. Ja niin se vain menee, että kun pääsee oikeasti tekemään niin asiat alkavat pikkuhiljaa luistaa. Kyllähän tässä välillä vähän tulee kompasteltuakin, mutta se näyttää olevan myös se varmin tapa oppia asioita. Kun erilaisia työhön kuuluvia rutiineja on ottanut haltuun, on samalla saanut perehtyä tähän isoon ja monialaiseen kokonaisuuteen käytännön kautta. Se tukee myös suurempien linjojen suunnittelussa. Luotelaisista ja kopsylaisista on moneksi, ja monen yhteistyökumppanin suulla olen saanut kuulla, että työtämme arvostetaan!

Monelta teiltä kollegalta, jotka tätä työtä kentällä teette, olen saanut pitkämielistä ja lempeää tukea ja ohjausta näissä alkukarkeloissa. Unohtamatta tietenkään Anna-Maijan ja Kristiinan & Luote Oy:n sekä Kopsyn hallitusten tärkeää roolia. Koulutusvastaava Susanin sekä toimialajohtaja Virpin ja Sepon kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä lähinnä skypeitse/puhelimitse mutta aina välillä on päästy myös treffaamaankin.

Skeemapsykoterapia käytännössä -oppaan uusi painos sai urani aluksi suorastaan räjähtävän lähdön, tilauksia tuli ovista ja ikkunoista emmekä valitettavasti pystyneet aivan samaan tahtiin niihin vastaamaan. Nyt parin tulevan viikon aikana saamme toivon mukaan asian kondikseen, kiitos kaikille kärsivällisyydestä!

Vuosi 2018 on jo raamitettu koulutusten ja muun toiminnan suhteen, mutta lisäyksiä ja täydennyksiä on tulossa varsinkin syksylle. Vuoden 2019 suunnittelu on työn alla ja vähän pitemmällekin olemme jo katsettamme suuntaamassa. Skeemat ja traumat tulevat olemaan keskeisiä isompia teemoja. Tässä teidän näkemyksenne ovat olleet suureksi avuksi, eikä vain avuksi vaan konkreettisesti suunnitelmien perustana. Lisäksi kentän toiveita noudattaen mm. päivitä tietosi -koulutuksia pyritään järjestämään edelleen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tarttukaa tarjontaan, monenlaista muutakin mielenkiintoista on edellä mainittujen isojen teemojen ohella tarjolla kevään aikana. Koulutuskalenterista (www.luote.fi/koulutuskalenteri) löytyy tarkempia tietoja.

Yhteisen suunnittelun ja kentän näkemysten ja asiantuntemuksen hyödyntämisen suuntaan toivon suunnittelutyötä Anna-Maijan aloittamien perinteiden mukaan voitavan viedä jatkossakin. Viisaus ei asu yhdessä päässä, Eikä varsinkaan yksin minun päässäni. Pidetään yhteyttä.

terveisin Sari Kotaja, Luote Oy:n tj


Toimari toimessaan