Anne Marie Albano – Lasten ja nuorten ahdistus

Ahdistus on tällä hetkellä valtavan laaja-alainen ilmiö, ja tuttu jokaiselle, mutta silti siitä tiedetään suhteellisen vähän erityisesti lasten ja nuorten puolelta. Ahdistuksen vaikutukset voivat kuitenkin olla suunnattoman laajat ja aivan valitettavan usein lapset ja nuoret kokevat stigmaa ahdistuksensa suhteen ja elävät ja kärsivät sen kanssa aivan liian pitkään.

Ahdistus on normaali tunne, joka viestii ihmisen kokemasta stressistä ja pelosta. Ahdistus on tunteena kognitiolähtöistä jonka työstämiseen, hyväksymiseen ja tunnistamiseen elämää ohjaavana tekijänä, jokaiselle on muokkautunut erilaisia keinoja. Herkkää vaihetta elämässään elävät lapset ja nuoret, voivat herkistyä reagoimaan ympäristöönsä ensisijaisesti ahdistuksella, joka täten voi viedä vallan nuoren elämästä.

Psykiatrian professori Anne Marie Albano on tehnyt mittaamattoman arvokkaan työn lasten ja nuorten ahdistuksen ja masennuksen saralla. Albano on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran niin terapian kuin tutkimuksenkin puolella, ja ollut mukana erityisesti eri ahdistuneisuushäriöiden taustatekijöiden ja hoidon tutkimuksessa. Hän on myös toiminut puheenjohtaja keskeisissä yhdistyksissä (Society for Clinical Child and Adolescent Psychology & Association for Behavioral and Cognitive Therapies) ja Albano kirjoitti myös palkitun kirjan You And Your Anxious Child (2014).

Anne Marie Albano on alansa rautaisimpia ammattilaisia lasten ja nuorten ahdistuksen ja masennuksen saralla, ja meillä on ilo ja kunnia saada hänet vierailemaan Helsinkiin tänä syksynä. Koulutus tarjoaa syväluotaavaa ymmärrystä ahdistuksen monimuotoiseen luonteeseen ja fokusoituu lasten ja nuorten mielen maailmaan.

Anne Marie Albanon koulutus Helsingissä Tieteiden talossa 4.-5.10.2018. Viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen on 7.9.2018.

Ilmoittautua voit linkistä alla.

https://www.lyyti.fi/reg/Alustava_tieto_Developmentally_sensitive_CBT_for_anxiety_in_adolescents_in_the_transition_to_adulthood_1237

Kouluttautumisiin!

Paula Partanen
koulutusassistentti